Aktiviteter

Der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie i områder. Her beskrives blot et par af mulighederne, men på www.samoens.com er der lidt mere om de forskellige muligheder - såsom fiskeri, rafting, aktiviteter specielt til børnene, vandring og meget mere. Siden kan vises med engelsk tekstning.


Cykling

Der er mulighed for at få trænet bjergkørsel, mountainbike terræn og også lettere ture i næsten fladt terræn. Da byen ligger i blot 700 meters højde, kan man tage på cykelture uden at skulle afslutte på toppen af et bjerg.

Bjergturene er imidlertid anbefalelsesværdige. Den mest oplagte tur er op til Col de Joux Plane - som har opkørsel lige midt i byen. Den bærer sine 11% stigninger undervejs på de 10 kilometer til toppen. Er formen rigtig god, kan man fortsætte ned på den anden side til Morzine, køre 14 km op til Avoriaz, via Lac de Montriond retur til Morzine inden sidste opkørsel til Col de Joux Plane og derfra ned til Samoëns. Sammmenlagt ca 70 km og tre bjerge.

Turen til Flaine er en tur på ca. 70 kilometer, hvoraf blot der 25 af dem er op af bakke - fra Châtillon op igennem Le Carroz. Har man været på ski i området er denne tur ekstra sjov - da man kommer igennem en stor del af skiområdet.

Lige uden for Samoëns ligger opkørslen til Samoëns 1600, som er endestation for den nye store Kabinelift nede fra byen. En knap så anstrengende tur går til Morrillon 1100.

Lidt længere væk - med opkørsel fra Cluses, ligger Le Grand Bornand og Col de La Colombiére.

I retningen mod St. Jeoire ligger nogle "mildere" ture rent stigningsmæssigt. Hvis behovet er for en stigning på denne tur, kan man lægge turen over Col de La Ramaz mod byen Praz de Lys


Ski

Fra Samoëns går liften direkte op i skiterrænnet. Hele området kaldes Grand Massif og består af de sammenhængende delområder - Flaine, Samoens 1600, Morillon og Les Carroz. Ialt 260 km pister.

Der er ca en halv times kørsel til Morzine, hvor der er lift til Avoriaz (650 km pister). Inden da er der et mindre ski-område - Praz de Lys.